"Ημέρα της Συγχωρήσεως"

 

Αγαπητοί γονείς και λατρεμένοι μας μαθητές ,

        όπως όλοι γνωρίζουμε απόψε ξεκινά η Μ.Σαρακοστή και το Ευαγγέλιο στην εκκλησία κάνει λόγο για :«Τη αυτή ημέρα ανάμνησιν ποιούμεθα της από του Παραδείσου της τρυφής εξορίας του πρωτοπλάστου Αδάμ» .

     Βασικό στόχο έχει να υπενθυμίσει σ’ εμάς το μεγάλο κακό που  έφερε η έλλειψη της νηστείας από τους πρωτόπλαστους , να την υποδεχθούμε με χαρά και να την τηρήσουμε, ώστε αυτό που δεν κατάφερε ο Αδάμ, τη Θέωση,  να το καταφέρουμε εμείς!

      Να το πετύχουμε κλαίγοντας και νηστεύοντας και μέχρι που να μας επισκεφτεί ο ίδιος ο Θεός! Γιατί χωρίς αυτά δεν είναι εύκολο να αποχτήσουμε ξανά  αυτό που χάσαμε. Μας προειδοποιεί αλλά και μας δίνει λόγια ελπίδας με τη συγχώρεση του φιλεύσπλαχνου Πατέρα στα παιδιά του:  «Συγχωρείτε εκείνους που σφάλλουν ενώπιον σας, συγχωρείτε, διότι διαφορετικά δεν θα συγχωρηθείτε. Η Βασιλεία του Θεού είναι βασιλεία αμοιβαίας αναγνώρισης, αμοιβαίας αποδοχής και αγάπης».

     Το να δώσουμε συγχώρεση στον συνάνθρωπό μας στο σήμερα και στον κόσμο που κυριαρχεί η αμαρτία σημαίνει ότι βάζουμε ανάμεσά μας την συγχώρηση του ίδιου του Θεού και την απελευθέρωσή μας από τη σκλαβιά της αμαρτίας.

     Όπως σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και όλου του Χριστιανικού κόσμου, έτσι και στα μέρη μας  διατηρείτε το έθιμο της συγχώρεσης με τους γύρω μας ,είτε αυτοί είναι οι δικοί μας άνθρωποι είτε απλά και μόνο γνωστοί μας .

   Αγαπητοί μου, να  είναι πραγματική -ευχόμαστε- η συγνώμη που ζητάμε ,αλλά και το ίδια αληθινή η συγχώρεση που δίνουμε στους συνανθρώπους μας…

   Ευχόμαστε Καλή και « Συγχωρημένη Σαρακοστή» σε όλους σας!

                                   Ο Σύλλογος διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Καρυδιάς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.